OLDTIMER BANDEN


Om uw PIRELLI CINTURATO ™ banden te kopen in Nederland , klik hier


Pirelli Collezione Oldtimer Banden

In de vroege jaren vijftig van de wereld van de sportwagens werd opgeschrikt door de introductie van de PIRELLI CINTURATO ™ banden. De klassieke CINTURATO ™ banden bewoog grenzen vooruit wat van een band zoals verwacht kon worden, tot dan toe, was radiaalbanden uitgevonden tijdens de oorlog en gepatenteerd in 1946 als een manier om het verbeteren van de levensduur van een band. Doordat het loopvlak van de band moest aparte verkwikkende het karkas, dit mag de zijwanden te buigen, zonder dat flex verder naar het loopvlak. In dat het loopvlak nu bleef stabiel in contact met de weg het niet schrobben het loopvlak weg. Het extra voordeel is dat doordat het loopvlak niet bewoog had een betere grip op de weg en gaf aanzienlijk verbeterde grip.

In 1952 toegesneden PIRELLI deze eenvoudige radiale technologie om sportwagens te passen door het ontwikkelen van de CINTURATO ™ banden. De CINTURATO ™ banden was progressiever, en is nog steeds misschien wel de beste band voor klassieke sportwagens.

PIRELLI Classic Car

Pirelli Cinturato™ Oldtimer Banden

Door deze nieuwe technologie, veel van de beste auto's ter wereld uitgerust PIRELLI CINTURATO ™ banden als originele uitrusting; Lancia, MG, Alfa Romeo, Ferrari, Morgan, Maserati en Lamborghini om er maar een paar te noemen.

Ook vele klassieke auto's gedurende de jaren '50 en '60 en zelfs de vroege jaren '70 bleef de montage van de aloude PIRELLI CINTURATO ™ banden als een van de beste upgrades men zou kunnen maken om de prestaties van een auto op de weg en Motorsport. Bijvoorbeeld - er is geen betere band voor de klassieke Jaguar XK of Riley RM. Deze klassieke auto's waren oorspronkelijk uitgerust met crossply banden.

Er was een periode in de jaren '60 toen de mensen het kopen van auto's die normaal gesproken in de fabriek zouden verlaten montage crossply banden, zoals een David Brown Aston Martin, Jaguar MK2 of XKE serie 1 zou aangeven dat ze wilden hun auto uitgerust met radiaalbanden; zowel Jaguar en Aston Martin zou passen PIRELLI CINTURATO ™ banden.

PIRELLI Classic Radial

Het is van cruciaal belang bij het veranderen van een klassieke auto van crossply banden banden die een typische periode band wordt gebruikt radiaal. banden van de jaren '60 en '70 werden ontworpen om auto's van de jaren '60 en '70 te passen. Auto's van de jaren '90 en de jaren nul moeten banden met een totaal andere karkas structuur aan hun totaal verschillende geometrie aan te passen. In de loop der jaren radiaalbanden hebben ontwikkeld om de auto's van hun tijd aan te passen. Todays auto's hebben totaal verschillende geometrie klassieke auto's en hun vierkanter schouders zou dramtically effect en bederven de afhandeling van een klassieke auto. "Paarden voor cursussen" zoals ze zeggen.


Het merk PIRELLI CINTURATO ™ banden is bloeiende vandaag de dag met een bereik van maten in de CA67 loopvlak 165HR14, 155HR15, 165HR16, 185VR15 en 185VR16. Recente toevoeging aan het assortiment zijn geweest 205VR15 CN72 CINTURATO ™ HS banden uitgerust super auto's uit 1964 tot de vroege jaren '70.

Aan het einde van de 60's low profile bandentechnologie ontwikkeld. Vandaag PIRELLI maken het 185 / 70VR15 in de beroemde CN36 loopvlak patroon dat ingericht om zoveel Porsche 911 was, en een 205 / 70VR15 CN12 perfect voor Jaguar auto's van de jaren '70.

PIRELLI Classic Timeline